Wie gaven mij hun

vertrouwen?

Montessorischool-Centrum Hilversum

augustus 2021 – heden

Als interim directeur bestaat deze opdracht uit een aantal zaken. Allereerst was er een verlangen naar rust in het team en de school. Het professioneel samenwerken is een speerpunt dit jaar en naast de hele dagelijkse gang van zaken ligt er ook een huisvestingsvraagstuk. Als laatste onderzoeken we of de governance van deze éénpitter (met twee scholen) nog past bij de huidige situatie en kijken we ook op bestuurlijk niveau naar de beste situatie voor een duurzame toekomst waarbij behoud van de identiteit van het Montessori onderwijs hoog op de lijst staat!

Oostwende College Bunschoten

augustus 2020 – juli 2021 

Als aparte locatie van het Farel College (Meerwegen Scholengroep) zocht het bestuur naar een grotere verzelfstandiging van het Oostwende College. Zowel onderwijskundig als financieel moest dat onderzoek worden gedaan. Daarnaast was een professionelere cultuur onder het personeel een opdracht voor mij als interim directeur om aan te werken.

Maar onder dat alles was een herstelde verbinding en het terugkeren van de rust de belangrijkste basis om het bovenstaande te kunnen bewerkstelligen.

 

UniC Utrecht

februari 2020 – juli 2020

UniC is een heel bijzondere school met een vernieuwende onderwijsvorm. Opdracht was om als teamleider leiding te geven aan de leerjaren 1, 5 en 6. Een mooie en uitdagende combinatie waar zelfsturende teams uitvoering gaven aan een mooie vorm van onderwijs.

Daarnaast werkte ik als lid van de directie mee aan het verder uitwerken en invoeren van “de Droom van 2025”.

Farel College Amersfoort

augustus 2019 – januari 2020

Als interim afdelingsleider van de havo bovenbouw was de voornaamste opdracht te werken met elkaar aan een visietraject waarbij het onderwijs op de havo meer vorm zou krijgen.

 Het 80-20 onderwijs krijgt op het Farel College mooi vorm doordat elke afdeling één dag in de week op een aparte locatie de vrijheid heeft zijn of haar onderwijs in te richten zoals het goed is voor die afdeling!

Open Scholengemeenschap Bijlmer Amsterdam

augustus 2018 – juli 2019

Op deze bijzondere school mocht ik mijn eerste klus doen als interim deelschoolleider. Ik mocht daar de havo-vwo bovenbouw leiden. De opdracht was vooral de dagelijkse gang van zaken leiden, omdat een lid van het MT helaas plotseling ziek was uitgevallen. 

Ik heb me daar vooral bezig gehouden met het ontwikkelen van het decanaat en een nieuwe opzet van het profielwerkstuk geïntroduceerd.

 

Zij gingen jou voor

Wat opdrachtgevers zeggen

 

Ik heb Gert leren kennen als een gedreven people manager met een rotsvaste overtuiging dat mogelijke verandering in ieder mens zit. Door zijn kwaliteiten slaagt hij erin professionals opnieuw naar zichzelf te leren kijken met als effect een positieve verandering van de (leer én werk) omgeving.

Thijs Jan van der Leij

Rector-bestuurder Koningin Wilhelmina College Culemborg

Een jaar vliegt om wanneer je samenwerkt met deze authentieke ‘verbinder’.

Door het team te betrekken bij alle veranderingen, is er een echt ‘wij-gevoel’ ontstaan.

Daarnaast heeft Gert mij de juiste vragen gesteld, aan het denken gezet en zo verder gebracht in mijn ontwikkeling als schoolleider.

Yvonne en zijn kids zijn alles voor deze waardegedreven schoolleider met het hart op de juiste plek!

Jeroen Waardenburg

Locatiedirecteur, Oostwende College Bunschoten

Wat ik zo super aan Gert vind is zijn ongelooflijke mensgerichtheid. Daar hebben we hem ook echt op uitgezocht! Verbindend tot op het bot en weet het gemeenschapsgevoel te benadrukken, ook in creatieve uitingen. Bezinning, inspiratie, liefde en aandacht zijn woorden die bij hem horen, woorden die hij leeft!

Merlijn Verstraeten

Rector UniC Utrecht

Informatie over interimwerk of opdrachten in het onderwijs?

Schroom niet en laat je contactgegevens achter, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Dagelijks actief in het onderwijs

Mensgerichte trajecten

Al meer dan 25 jaar actief in het onderwijs