Over van den Heuvel

Onderwijs

van den Heuvel Onderwijs

Onze Missie & Visie

Missie

Onze missie is mensen in echte verbinding te laten staan met zichzelf, de omgeving en deze wereld. Binnen het onderwijs is dat een specifieke missie voor leerlingen, leerkrachten en schoolleiders. Het onderwijs is de ultieme plek om te groeien, te leren en te ontwikkelen. Zoals Bell Hooks het ooit zo mooi zei: “Wanneer we ervoor kiezen lief te hebben, kiezen we ervoor om ons te bewegen tegen angst, tegen vervreemding en afscheiding. De keuze om lief te hebben is een keuze om verbinding te maken, om onszelf in de ander te vinden”

Visie

Om onze missie vorm te geven kiezen wij altijd voor de mensgerichte aanpak. Dat vergt luisteren, aandacht schenken, spiegelen, doorvragen en flexibel zijn. Met een schat aan ervaring, kennis en kunde kunnen we makkelijk schakelen waar de situatie op dat moment om vraagt. We willen daarin volledig transparant zijn en beseffen ons dat we niet foutloos zijn. In kwetsbaarheid zit kracht! We geloven ook in de kracht van samen en gaan daarom regelmatig de samenwerking aan met partners met een andere expertise die dezelfde visie leven. 

Gert van den Heuvel

Oprichter

Na jarenlang als wiskunde docent voor de klas te hebben gestaan, kwam ik in 2009 in de schoolleiding terecht. Niet omdat ik specifiek die ambitie had, maar omdat mijn leidinggevende dat in mij zag.  Jarenlang was ik afdelingsleider van de havo bovenbouw en mocht ik groeien in mijn leiderschap op menselijk, organisatorisch en onderwijskundig vlak. In 2018 maakte ik een belangrijke stap. Ik werd zelfstandig ondernemer in het onderwijs. Het oprichten van een advies- en inspiratiebureau was een sprong in het diepe, maar ik hou er van om mezelf uit te dagen en nieuwe avonturen aan te gaan. Eerst bij Go4People Onderwijs en vanaf de zomer van 2021 vanuit van den Heuvel Onderwijs. De combinatie van interim opdrachten en allerlei andere soorten opdrachten in het onderwijs (zie portfolio) versterkt elkaar enorm en houdt mij scherp. Zeker nu de ervaring zich uitgebreid heeft naar het PO! 

Ik ben getrouwd met Yvonne. De manier waarop ik mijn werk vormgeef past naadloos bij onze visie op het leven van de Liefde. Ik heb de eer zeven keer papa te zijn van geweldige kinderen! 

Mocht je meer van mij willen weten, bel of mail! Dan maken we een afspraak om elkaar beter te leren kennen!

Gert

Wat ik zo super aan je vind is je ongelofelijke mensgerichtheid. Daar hebben we je ook echt op uitgezocht! Je bent verbindend tot op het bot en weet het gemeenschapsgevoel te benadrukken, ook in creatieve uitingen.

Merlijn Verstraeten

Karin van Noort

Als organisatieadviseur en HR professional ben ik op verschillende manieren betrokken bij de ontwikkelingen in de onderwijsorganisaties. Als bestuurslid, adviseur leiderschap en HR. Als intervisor en begeleider van veranderprocessen heb ik concreet bijgedragen aan de organisatie van het onderwijs. 

Mijn kracht is het creëren en realiseren van ambitie in organisaties.

Mijn passie is gericht op het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en het ontdekken, vrijmaken en inzetten van potentieel in medewerkers. Ik creëer (ver-)binding en bewustzijn bij alle niveaus en groepen.

 Karin

Veranderingen doorvoeren in een organisatie is vaak weerbarstig. De weerstanden bij medewerkers zijn groot en men valt dikwijls terug op oude gedachten en oude gewoonten. De kracht van Karin is het doorbreken van dit oude denken. Ze weet medewerkers enthousiast te krijgen voor een nieuwe koers en ze laat medewerkers kritisch nadenken over hun eigen functie en hoe deze veranderd kan worden.

Astrid Wiggers,

Hoofd Opleidingen GGZ

Onze doelgroep

Wie ondersteunen wij?

(School)leiders

Met onze ontwikkeltrajecten en coaching ondersteunen wij schoolleiders in zowel VO als PO! Een vak dat soms eenzaam kan zijn als iedereen wat van jou verwacht. Hoe blijf je overeind en in verbinding, ook nog eens met het oog op de ontwikkeling van je school en onderwijs voor die ene leerling?

Maar leidinggeven is niet een positie. In elke rol binnen een school zit leiderschap. Dus ook docenten en jongeren kunnen wij begeleiden in hun leiderschap!

 

Scholen als organisatie

Een MT, een team of een sectie… in elke groep mensen die samenwerken zit een bepaalde dynamiek en daar heb je soms sturing of ondersteuning bij nodig. Daar helpen wij jouw team graag mee op weg!

En wil je als schoolorganisatie verder ontwikkelen in de plannen die je maakt of in je organisatiestructuren? Dan kunnen wij jouw school ontzorgen en ondersteunen! Met onze samenwerkingspartners bieden we jouw school kwaliteit en professionaliteit vanuit het menselijk perspectief!

 

Mag ik jou beter leren kennen?

Laat je contactgegevens achter, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Dagelijks actief in het onderwijs

Mensgerichte trajecten

Al meer dan 25 jaar actief in het onderwijs