Ik luister jou…

Tevoorschijn

Luisteren

Echt luisteren is de sleutel en tegelijk het moeilijkste van allemaal. Want het betekent dat je jezelf uitschakelt en je oordelen en meningen achterwege laat. Een oprechte luisteraar is er 100% voor degene die tegenover je zit of naast je loopt. 

Vragen

De juiste vragen stellen op het juiste moment zet de ander aan het denken. Dat leidt vaak tot de oplossing, want het geheim en goud zit niet in mij als coach, maar in ieder mens dus ook in jou. Ik wil je helpen dat te vinden als je met mij in gesprek gaat. 

Zien

Door te luisteren en de juiste vragen te stellen wil ik jou echt zien! Natuurlijk wil ik advies geven, maar alleen als de situatie en jij daar expliciet om vraagt. Laat je maar zien in al je kwetsbaarheid én kracht! Samen komen we verder!

Het gaat om het stellen van de juiste vragen…

Een coachtraject? 

Bij mijn coachopleiding van de VO academie heb ik vooral geleerd dat het er niet om gaat dat je als coach de problemen of uitdagingen van de ander oplost. Het gaat erom dat je de juiste vragen stelt zodat de ander zelf tot inzichten komt. Het stellen van de juiste aandacht vraagt een oprecht luisterhouding waarbij je je mening en je oordelen uitschakelt. Het vergt oprechte inleving in de ander en zijn of haar leefwereld. Er worden verschillende interventies aangeleerd en een rijke schat aan mogelijkheden. Maar wanneer zet je wat in? Wanneer stel je de droomvraag of ga je schalen? Ik help je graag verder als jij zoekt en wilt vinden. Ik heb niet jouw antwoorden, die liggen in jouzelf! Mag ik jou tevoorschijn vragen?

Ik coach graag op leiderschapsvraagstukken. Maar let op! Leiderschap is niet een positie, maar een keuze…

Schoolleiders

Ben jij schoolleider en wil je je leiderschap eens spiegelen? Zoek je structuur in alles waar je mee te maken hebt? Wil je sparren om antwoorden te vinden op gecompliceerde vraagstukken? Voel je welkom!

Zowel VO als PO

ruim 25 jaar onderwijservaring, zeer divers

Docenten

Ook als docent wil je soms ondersteuning. Klassenmanagement, je weg vinden in de school of in het onderwijs. Misschien heb je ambities maar twijfel je over je volgende stap? Ik help je graag verder!

al 25 jaar voor de klas

Jongeren

Ook jongeren waarbij het even niet lukt zijn zeer welkom voor een coachsessie. Naast gesprekken over school, hun leven en hun vraagstukken kan ik ook een traject aanbieden met een ACT-meting. Deze zal door een gecertificeerde collega van mij uitgevoerd worden in een traject op zoek naar wie je bent en wat je wilt! 

Veel ervaring met jongeren

netwerk van ervaren coaches

Het proces

Stap 1:

We starten met een kennismaking. We leren elkaar beter kennen en onderzoeken je coachvraagstuk. Dat is stap één: het zo helder mogelijk krijgen van je vraag!

Stap 2:

In een aantal sessies (aantal hangt af van wat nodig en prettig is) zoomen we in op het vraagstuk en kijken we naar het proces van ontwikkeling. Na elke sessie zal er “huiswerk” zijn in voorbereiding op de volgende sessie. Uiteraard bepalen we dat samen

Stap 3:

Aan het einde van het traject ronden we het af met een terugblik. Wat heeft je goed gedaan aan dit traject? Hoe houd je je ontwikkeling gaande? Wanneer tunen we even in om vinger aan de pols te houden? 

Zij gingen jou voor!

Wat onze coachees zeggen:

Na een aantal jaar ervaring als leidinggevende had ik de behoefte om mij verder te ontwikkelen in mijn leidinggeven. Na verschillende gesprekken, waar Gert de kunst verstaat om te luisteren wat je ook tussen de regels door zegt, heeft hij me echt verder geholpen. Met vriendelijke oprechte interesse in de mens en verstand van onderwijs en de processen die daar spelen weet hij je aan het denken te zetten, te laten reflecteren op je eigen handelen en je een stap verder te helpen in wat je beoogt.

Rieks de Roo

afdelingsleider Porteum Lelystad

De coachaanpak van Gert is menselijk met een hele eigen kijk waarbij er ook buiten de lijntjes gekleurd kan worden. Gert is vriendelijk en toegankelijk, wat heel fijn is om je te openen in het coachgesprek.

Roelof Duit

afdelingsmanager KSG Apeldoorn

Gert is rustig, vriendelijk en geduldig. Iemand die goed kan luisteren en probeert de ander goed na te laten denken en te reflecteren op zijn/haar gedrag of wat gedrag van een ander bij hem/haar oproept. Op die manier probeer je samen een stapje verder te komen.

Annemarie Huijgen

teamleider Oostwende College Bunschoten

Heb jij een specifieke coachvraag?

Schroom niet en laat je contactgegevens achter, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Dagelijks zelf actief in het onderwijs

Mensgerichte trajecten

Al meer dan 25 jaar actief in het onderwijs